انعقاد تفاهم نامه بین شركت گازاستان گيلان و  اداره كل حفاظت محيط زيست در راستاي اجراي پروژه هاي  گازرساني به مناطق مشمول بندق تبصره 2 قانون بودجه سال 93

مديرعامل شركت گاز استان گيلان:

گازرساني به روستاهاي بالاي بيست خانوار جزء برنامه هاي استراتژيك شركت گاز استان  است

روابط عمومي شركت گاز استان گيلان- صبح امروز طي جلسه اي با حضور مهندس ظهيري مديرعامل شركت گاز ، مهندس برجي، مديركل حفاظت محيط زيست استان گيلان، جمعي از معاونين و روساي دو سازمان تفاهم نامه همكاري بين اين دو سازمان در راستاي اجراي پروژه هاي فوق منعقد شد.

اين جلسه با تلاوت آياتي چند از كلام ا... مجيد آغاز و در ادامه  مديرعامل شركت گاز استان گيلان ضمن خير مقدم به حضار در سخناني اظهار داشت: وزارت نفت مصمم شده تا طرح گازرساني به كليه روستاهاي بالاي 20 خانوار را در قالب پروژه بند ق،  طي سالهاي 94 تا 96 به اتمام برساند.

مهندس ظهيري گفت: در اين راستا شركت گاز گيلان برخود وظيفه مي داند تا با پيشقدم شدن در اين طرح گازرساني به 400 روستا را در فاز اول اجراي طرح فوق در برنامه كاري خود قرار دهد.

 وي در ادامه افزود: در سه سال آينده  900 روستاي گيلان مشمول اين طرح قرار خواهند گرفت وتقريباً  100 هزار خانوار روستایی در قالب این طرح گاز دار خواهند شد.

مديرعامل شركت گاز استان گيلان با اشاره به جلسه كارگروه استاني اجراي  طرح هاي گاز رساني مشمول بند ق  تبصره 2 قانون بودجه سال 93 حسب دستور استاندار محترم، با سرپرستي معاونت عمراني استانداري يادآور شد: در آن جلسه به اين نتيجه رسيديم تا باهماهنگي و انعقاد تفاهم نامه اي  با محيط زيست استان  كه تاكنون سابقه اي در سطح استان نداشته، ضمن رعايت مسائل زيست محيطي اقدام به اجراي  اين پروژه ها نماييم.

يكي از مهم ترين اهداف گازرساني به روستاها ارائه سوخت پاك است

وي گازرساني به روستاها را مهم ترين عامل پاكيزگي استان برشمرد و افزود: مهم ترين اصلي كه در اجراي پروژه هاي گازرساني در نظر گرفته شده ، ارائه سوخت پاك به  روستاييان است.

مديرعامل شركت گاز گيلان  استفاده از شوارع عام را مهم ترين اصل در اجراي گازرساني به روستاها  دانست و تصريح كرد: شركت گاز گيلان در اجراي اين عمليات با استفاده از  طرح هاي مهندسي  متنوع ، كمترين تخريب و آسيب ها را  به محيط زيست داشته و خواهد داشت.

وي با اشاره به رعايت تمامي الزامات HSE‌ از سوي كارشناسان و متخصصان اين شركت اذعان داشت: مديريت و كارشناسان شركت گاز گيلان سعي دارند تا با رعايت تمامي الزامات  فوق ، ضمن همكاري با كارشناسان محيط زيست،  به بهترين وجه ممكن  در راستاي توسعه پايدار گام بردارند.

مهندس ظهيري تعداد جايگاههاي CNG   استان را 85 جايگاه برشمرد و خاطرنشان كرد: شركت گاز استان گيلان يك سوم سوخت ناوگان حمل و نقل استان را از طريق ارائه گاز طبيعي به صورت CNG تامين مي نمايد، شايان ذكر است كه در راستاي توسعه گازرساني به روستاها ، اين شركت در نظر دارد براي روستاهايي كه قابلیت گازرساني از طريق شبكه هاي انتقال گاز براي آنها ميسر نيست ،  با ايجاد جايگاههاي CNG ويژه عمليات  توزيع و انتقال گاز را  از طريق تانكر هاي  CNG‌ به انجام رساند.

 

بحث كاهش آلايندگي يكي از شاخص هاي اصلي مصوبات شوراي اقتصاد است

مديرعامل شركت گاز استان گيلان بحث كاهش آلايندگي را يكي از شاخص هاي اصلي شوراي اقتصاد خواند و گفت: شركت ملي نفت و شركت ملي گاز ايران در نظر دارند تا با تبديل سوخت موتورسيكلت هاي بنزيني به برقي و ارتقاء کارایی موتورخانه ها در راستاي مصرف  بهينه ، آلايندگي هوا را به حداقل برسانند.

وي دربخش ديگري از سخنانش در راستاي كاهش الايندگي سوخت هاي فسيلي و ايجاد تمهيدات مناسب در بخش پدافند غيرعامل اظهار داشت: شركت گاز استان جهت سوخت رساني به نيروگاههاي برق به مقياس كوچك آمادگي لازم را داشته و تاكنون حدود 50 مورد مجوز تامين سوخت جهت اين نوع نيروگاهها براي اشخاص حقيقي و حقوقي صادر نموده، اما متاسفانه تاكنون هيچكدام از اين پروژه ها به بهره برداري نرسيده است.

مهندس ظهيري تصريح كرد: شركت  گاز استان گيلان مطابق دستورالعمل ابلاغي و برنامه هاي ديسپچينگ ملي، گازرساني به نيروگاههاي برق استان را كماكان در برنامه خود دارد.

پس از آن مديركل حفاظت محيط زيست استان گيلان  ضمن قدرداني از مديريت عامل و كارشناسان شركت گاز گيلان در راستاي هماهنگي هاي بعمل آمده جهت برگزاري جلسه فوق خاطرنشان كرد: اهميت تغيير فرآيند از يك نوع آلاينده به محصول  پاك از سياستهاي ذاتي سازمان محيط زيست كشور است.

مهندس محمد برجي با اشاره به اصل 50 قانون اساسي  در خصوص الزامات حفاظت از محيط زيست خاطرنشان كرد: براساس اين اصل وارد كردن هرنوع آلودگي به محيط زيست ممنوع و حفاظت از آن بر عهده همه آحاد جامعه است و كليه سازمانهاي اجرايي نيز بايد تمامي فعاليت هاي خود رادر راستاي حفاظت محيط زيست انجام دهند.

وي افزود: با وجود اينكه ميزان آلاينده هاي كشورهاي در حال توسعه ، چون ايران كمتر از كشورهاي صنعتي و پيشرفته  است اما توان بازسازي محيط هاي تخريب شده سنگين و هزينه هاي آن بسيار گران و غيرقابل  جبران است.

 

شركت گاز گيلان يكي از سازمانهاي سبز استان در ارائه خدمات الكترونيكي است

مديركل محيط زيست گيلان با اشاره به تعهد ايران در راستاي كاهش گازهاي گلخانه اي تا سال 2020، اذعان داشت: از سال 2020 به بعد كليه كشورهاي هايي كه اقدام به توليد گازهاي گلخانه اي  بيش از حد مجاز نمايند مشمول جرائم مالياتي خواهند  شد.

محمد برجي شركت گاز گيلان را يكي از سازمانهاي سبز استان در ارائه خدمات الكترونيكي دانست و گفت: شركت گاز استان گيلان با اجراي طرح گازرساني به روستاها،  جايگزيني سوخت پاك به جاي  سوخت هاي فسيلي ديگر و تحت پوشش قرار دادن يك سوم سوخت ناوگان حمل و نقل استان،  گامي مهم در كاهش آلاينده هاي سوختي  برداشته است.

مديركل محيط زيست گيلان در پايان سخنانش آمادگي سازمان تحت مديريت خود را در راستاي همكاري همه جانبه با شركت گاز استان گيلان اعلام داشت.

در ادامه  هريك از معاونين و كارشناسان حاضر در جلسه با اظهار خرسندي از همكاري دوسازمان نقطه نظرات خود را بيان داشتند  و در پايان، مفاد تفاهم نامه  توسط مهندس شكورنيا رييس امور  HSE‌شركت گاز استان گيلان قرائت و به امضاء مدیرعامل شرکت گاز و مدیرکل حفاظت محیط زیست استان رسید.

منبع : روابط عمومی

نویسنده : روابط عمومی ۵بهمن ۱۳۹۳ 1354