صعود تعدادی از پرسنل شرکت گاز گیلان به قله شاه معلم

  در روز پنج شنبه 24/05/1392 طبق برنامه ریزی انجام شده از سوی امور ورزش  شرکت گاز استان گیلان، همکاران در ساعت 5:30 بامداد در اداره مرکزی دور هم جمع شده تا یکبار دیگر باتفاق یکدیگر به دل طبیعت زده تا افزون بر افزودن بر تندرستی، لحظاتی را از نعمت های بیشمار خداوند بهره ببرند. همکاران پس از حضور در اداره مرکزی بسوی فومن حرکت کرده و ساعت 7:30 به شهرک تاریخی ماسوله رسیدند. پس از طی مسافتی برای صرف ناشتایی در کنار چشمه ایی اتراق کرده و ساعت 8:40 گروه به سمت قله شاه معلم حرکت نمودند.

 شاه معلم بلندترین قله استان گیلان است که واقع در جنوب غربی این استان و در امتداد رشته کوههای تالش قرار گرفته است .این قله که شهرک ماسوله نیز در سر راه آن واقع است با 3058 متر ارتفاع بلندترین قله استان گیلان به شمار می رود. قله یاد شده در بین کوهنوردان داخل استان و خارج استان جایگاه خاصی دارد و به جهت سرسختی و زیبایی خط الراسی آن زبانزد صعود کنندگان به شاه معلم می باشد .

              طبق باورهای مردم منطقه، شاه معلم نام فرد عابدی بوده است که برای اشراق و سیرو سلوک عارفانه در سالیان دور به این رشته کوهها پناه آورده بود و در این مناطق به شناخت عمیقی دست یافت. این استاد زاهد در قله این کوه زندگی میکرد و پس از مرگ نیز طبق وصیتش او را در قله بلندترین رشته کوه آن منطقه به خاک سپردند از این رو این قله برای روستاییان جنبه های مقدسی نیز دارد .

             صعود به شاه معلم  از سه مسیر مختلف می تواند صورت گیرد .

1-    مسیر پناهگاه (جبهه شمالی)

2-    مسیر خط الراس

           از دید بسیاری از کوهنوردان این مسیر به دلیل اشراف به هر دو منطقه شمالی و جنوبی خط الراس زیباترین مسیر صعود به شاه معلم است. بعد از جاده و رسیدن به کلبه های منطقه دوریکله، صعود کنندگانی که قصد صعود از این مسیر را دارند مسیر خود را به سمت شمال خط الراس ادامه می دهند در حالی که مسیر پناهگاه به سمت راست می پیچد بعد از رسیدن به خط الراس، حرکت از روی خط الراس تا قلل شاه معلم ادامه می یابد .

3-    مسیر دولیچال (جبهه جنوبی)

                       گروه از مسیر خط الراس بسوی قله حرکت کرده و پس از 4 ساعت حدود ساعت 12:45 به قله رسیده و بپاس سپاس از نعمات خداوند و نیایش از آن بزرگ بی همتا، سر بر خاک ساییده و برای عظمتش نماز برگزار نمودند. از چشم اندازهای بسیار زیبا و گونه های گیاهی موجود که نمی توان براحتی بر زبان جاری کرد نکته بسیار جالب در طول مسیر وجود تابلـوهای راهنـما و  سنگ چیـن های  رنگی در فواصل معیّن است که جهت رفاه و سهولت صعود و طی مسیر کوه نوردانی که از  نقاط  مختـلف کشور به این قلّـه می آیندند، توسط یکی  از  کوه نوردان بنام استان  گیلان،  بنام آقای محمّد پورپاک نیا  نصـب و چیده شده است که بدین وسـیله،  کمال تشکّر و قدردانی کوهنوردان وهمنوردان  را اعلام می داریم .

منبع : روابط عمومی

نویسنده : روابط عمومی ۲۳شهریور ۱۳۹۲ 2504