تاب‌آوری صنعت گاز در جنگ ۱۲ روزه؛ نماد مدیریت بحران و تداوم خدمت‌رسانی

معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه صنایع نفت و گاز ایران، به‌عنوان ستون فقرات اقتصاد کشور، یکی از اهداف رژیم صهیونیستی در ۱۲ روز جنگ تحمیلی بود، تاکید کرد: تاب‌آوری صنعت گاز در این جنگ نماد مدیریت بحران و تداوم خدمت‌رسانی است.

به گزارش روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران، معاون وزیر نفت در گفت‌وگوی زنده با رادیو اقتصاد با بیان اینکه، صنایع نفت و گاز ایران، به‌عنوان ستون فقرات اقتصاد کشور، یکی از اهداف رژیم صهیونیستی در حملات ۱۲ روزه اخیر بود، تأکید کرد؛ تاب‌آوری صنعت گاز در جنگ ۱۲ روزه؛ نماد مدیریت بحران و تداوم خدمت‌رسانی است.

 

توکلی گفت: به باور بیشتر کارشناسان، در جریان جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه مردم ایران، بخش انرژی کشور با وجود برخی تهدیدات امنیتی و حملات محدود به برخی تأسیسات، توانست با حفظ تاب‌آوری و اتکا به توان داخلی، از بروز بحران در تأمین سوخت و اختلال در شبکه‌های توزیع جلوگیری کند.

 

وی با بیان اینکه، گزارش‌ها از عملکرد صنعت نفت و انرژی کشور در این مدت حاکی از آن است که نه‌تنها اختلالی در تولید و توزیع انرژی به‌وجود نیامد، بلکه حتی گاز یک خانه نیز در این مدت قطع نشد. تصریح کرد: این مهم با تلاش شبانه‌روزی کارکنان شرکت ملی گاز ایران به بار نشست.

 

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران اذعان کرد: انجام بیش از ۶ هزار عملیات برای حفظ و پایداری شبکه گازرسانی در روزهای اخیر از سوی دلاور مردان گازی کشور نشان داد که آن‌ها همیشه و در همه حال برای خدمت‌رسانی به مردم آماده و از جان مایه می‌گذارند.

 

در این راستا، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران بارها بر این نکته تأکید کرد که پس از حمله رژیم صهیونیستی به تأسیسات گازی و مناطق مسکونی، تیم‌های عملیاتی و امدادی شرکت ملی گاز بیش از ۶ هزار عملیات به منظور پایداری شبکه گازرسانی کشور اجرا کردند.

 

معاون وزیر نفت در گفت‌وگوی زنده با رادیو اقتصاد در پاسخ به سوال "چگونگی انجام ۶۰۰۰ عملیات پایداری و حفظ این شبکه در شرایط جنگی گفت: حدود ۷۳ درصد از سبد انرژی کشور ما از گازطبیعی تأمین می‌شود. نزدیک به ۹۵ تا ۹۸ درصد جمعیت کشور نیز از نعمت گاز بهره‌مند هستند. مهم‌تر از همه، با توجه به فصل گرما، نیروگاه‌های کشور یکی از مهم‌ترین مصرف‌کنندگان گازطبیعی به شمار می‌روند.

 

توکلی در ادامه اظهار کرد: در جنگ ۱۲ روزه، با توجه به این‌که در آن مدت امکان ارایه گزارش و بیان مطالب به‌طور کامل نبود، تعداد زیادی حمله انجام شد که بخش‌هایی از تأسیسات گازی را تحت تأثیر قرار داد. ازجمله پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی در عسلویه، پالایشگاه فجرجم، خط لوله صادراتی و برخی تأسیسات داخل شهرها. از همان ثانیه‌های اول، شرکت ملی گاز ایران واکنش سریع و کاملی در شرایط اضطراری و جنگی نشان داد و دغدغه اصلی ما این بود که خدای نکرده خطری متوجه مصرف‌کنندگان گاز، به‌ویژه در شهرهای بزرگ، نشود.

 

وی افزود: به همین دلیل، اگر بخواهم به طور کلی عرض کنم، بر اساس آمار و گزارش‌هایی که در ستاد بحران، مراکز ۱۹۴ استان‌ها و کل شبکه ثبت شده، بیش از ۶۰۰۰ مورد عملیات سنگین انجام شده است. این عملیات شامل تغییر آرایش ولوها، ایجاد پایداری در شبکه، کنترل و سردسازی و اطفای حریق بوده است. در برخی موارد، این عملیات با حداقل زمان ممکن انجام شده و رکوردی در سطح بین‌المللی به ثبت رسیده است. هدف اصلی این بود که در مواقعی که خدای نکرده مصرف‌کنندگان مورد اصابت قرار می‌گیرند، از انتشار گاز و تبدیل آن به تهدید جلوگیری شود.

 

توکلی در ادامه اذعان کرد: به همین دلیل، همکاران من در تمامی نقاط، از ابتدای زنجیره تا مصرف‌کنندگان، به‌ویژه در شهر تهران که تعداد زیادی اصابت و حمله رخ داد، با سرعت و دقت عمل کردند. خوشبختانه در تمامی موارد، کارکنان ما در کسری از ثانیه واکنش نشان دادند، هرچند محدودیت‌هایی نیز در ارتباط با نیروها وجود داشت، اما به موقع و با موفقیت عمل شد.

پایان/

۲۱تیر ۱۴۰۴ 65