مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران: بیش از ۱۵ هزار مشترک صنعتی جدید طی دو سال اخیر گازدار شدند

 

طی دو سال اخیر، بیش از 401 هزار خانوار جدید در مناطق شهری و روستایی فاقد گاز، از نعمت گازطبیعی بهره‌مند شده‌اند.

 

به گزارش روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران، مسلم رحمانی، مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران در آستانه هفته دولت، با اعلام این خبر، اظهار داشت: با گازرسانی‌های انجام‌شده، بهره‏مندی خانوار شهری به 98.63 درصد و روستایی به 86.3 درصد رسیده است.

 

وی ادامه داد: همچنین طی دو سال گذشته، 15238 مشترک صنعتی جدید در کشور از سبد انرژی گاز بهره‏مند شده‏اند که 2286 مورد از آن‌ها، جزء صنایع عمده هستند.

 

رحمانی در ادامه، افزود: درخصوص نقشه راه مقاوم‏سازي نیز با شرکت گاز استان گیلان به نيابت از شركت‌هاي گاز استاني قراردادی به امضا رسیده و مقاوم‏سازي تأسيسات و تجهيزات نیز در سال جاري آغاز شده است.

 

اهم دستاوردها در حوزه گازرسانی

 

مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران در ادامه، توضیح داد: توسعه گازرسانی به اکثر مناطق فاقد گاز و ایجاد زیر‏ساخت برای جایگزینی سوخت مایع جهت صنایع تولیدی از اهم دستاوردهایی است که طی این دو سال صورت گرفته است.

 

وی در ادامه، افزود: به صورت ویژه می‌توان به عملیات گازرسانی به مناطق فاقد گاز در استان سیستان و بلوچستان با استفاده از همکاری چندین شرکت گاز استانی، به‌عنوان یکی از تکالیف اقتصاد مقاومتی اشاره کرد که هم‌اکنون نیز در حال اجرا می‏باشد.

 

رحمانی تصریح کرد: طی 2 سال اخیر، 7 شهر و 145 روستا در استان سیستان و بلوچستان و 3 شهر و 24 روستا در استان هرمزگان از نعمت گاز بهره‌مند شده و برنامه توسعه گازرسانی به این دو استان به صورت ویژه‌ در دستورکار قرارگرفته است.

 

اهم صرفه‌جویی‌های صورت گرفته در حوزه گازرسانی

 

مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران در ادامه، تصریح کرد: با توسعه گازرسانی در بخش خانگی و صنعتی، حدود 14/1 میلیارد لیتر سوخت مایع در کشور صرفه جویی شده و این در حالی است که طی همین بازه زمانی، تعداد 74 هزار واحد موتورخانه بهینه‏سازی و حدود یک میلیون اتصالات مفصلی تاکنون نصب یا جایگزین شده است.

 

رحمانی درخصوص مصوبات شورای اقتصاد توضیح داد: مقدار گاز صرفه‏جویی شده مطابق با جدول مصوبه شورای اقتصاد، برای 74 واحد موتورخانه بیش از ۴۳۵ میلیون مترمکعب و برای حدود یک میلیون اتصال مفصلی در یک سال، بیش از ۳۲ میلیون مترمکعب پیش‏بینی شده که این مهم، بر اساس مصوبه به انجام رسیده است.

 

به گفته رحمانی، با ایجاد زیرساخت گازرسانی به مناطق فاقد گاز و دسترسی صنایع به گازطبیعی، ضمن استفاده از سوخت پاک گازطبیعی بجای سوخت‏های مایع، این مهم علاوه بر کاهش آلایندگی، موجب ایجاد ارزش افزوده ناشی از جایگزینی سوخت مایع می‌شود.

 

وی در پایان، اظهار کرد: به طور کلی، گازرسانی به صنایع و روستاها از لحاظ اقتصادی و زیست‌محیطی، بازدهی بالایی داشته و به پیشرفت و توسعه پایدار کشور کمک شایانی می‌کند.

 

۳۱مرداد ۱۴۰۲ 856