امکان سنجی ساخت دبی سنج کلمپسی جریان گاز در شرکت گاز استان گیلان

به گزارش روابط عمومي - در هفته گذشته سومین جلسه شوراي پژوهش در سال 96 به رياست مهندس ظهيري مدیرعامل شركت گاز استان گيلان و با حضور دكتر بيات از اعضاي هيئت علمي دانشگاه صنعتي شريف و همكاران ايشان در سالن كنفرانس مديريت عامل برگزار گرديد.

در اين جلسه مهندس ظهيري پس از ارائه گزارش توسط مجري پروژه، آن را يك فعاليت پژوهشي خوب توصيف نمود كه در صورت تحقق و ساخت آن، كاربرد بسيار زيادي در بخش اندازه گيري جريان گاز خواهد داشت و مي تواند تحولي در اندازه گيري جريان گاز و محاسبه گازهاي محاسبه نشده (lost gas) ايجاد نمايد.

در ابتداي جلسه آقاي دكتر بيات مجري پروژه پژوهشي با عنوان "امكان‌سنجي دبي‌سنج كلمپسي آلتراسونيك پرتابل جريان گاز در محدوده فشار پايين" و همكاران ايشان گزارش فاز نهائی پروژه را ارايه نمودند.

در ادامه در خصوص مسائلي از قبيل بررسی روش‌های مختلف جریان‌سنجی آلتراسونیک، مطالعات اوّليه فعّاليت‌هاي صورت پذيرفته تاكنون در راستاي اهداف طرح در داخل و خارج از کشور، بررسی استاندارهای موجود برای سنجش دبی گاز به کمک جریان‌‌‌سنج‌های آلتراسونیک، کالیبراسیون جریان‌سنج‌های آلتراسونیک، بررسی ساختار و ملزومات  سخت‌افزاری و نرم‌افزاری جریان‌سنج آلتراسونیک(جمع‌بندی و بلوک دیاگرام کلی و طراحی نهایی سیستم جریان‌سنج آلتراسونیک کلمپ‌آن گازی)، تشریح گلوگاهها و چالش‌های موجود در مسیر اجرای پروژه(ساخت جریان‌سنج آلتراسونیک کلمپ آن گازی فشار پایین) و ارائه راهکارهای پیشنهادی در رفع گلوگاهها بحث و بررسي شد.

پس از آن درخصوص جوانب مختلف پروژه پرسش و پاسخ صورت پذيرفت و اعضاي شوراي پژوهش به بيان نقطه نظرات خود پرداختند.

در پايان مجری پروژه با اشاره به وجود گلوگاهها و چالش‌های ساخت نمونه اولیه، در مورد رفع این مشکلات ابراز امیدواری نمود.

لازم به توضيح است تكنولوژي بكارگيري دبي‌سنج آلتراسونيك كلمپسي به دليل نياز به فناوري برتر در زمينه پيزوالكتريك و ترنسديوسر در محدوده فشار پايين در دنيا بسيار محدود بوده و در رنج فشار گاز خانگي وجود ندارد. لذا نتایج این پروژه بسيار مهم، كاربردي و tech-high بوده و مطالعات و شبیه‌سازی جامع و کامل در این سطح در داخل کشور برای اولین بار انجام شده است. 

۳۱تیر ۱۳۹۶ 5086