هرگز براي آزمايش نشت گاز از شعله استفاده نكنيد . استفاده از كف مواد شوينده روش مناسب تشخيص نشت گاز است .    قبل از انجام هر گونه حفاري در محدوده مناطق گازرساني شده هماهنگي با شركت گاز ضروري است .    سرويس دوره اي تجهيزات گرمايشي شامل رسوب و دوده زدايي مخازن ، لوله ها و كوره موجب صرفه جويي قابل توجه در مصرف گاز طبيعي مي شود .    يكي از راههاي صرفه جويي اين است كه دماي آبگرمكن و شوفاژ را بين 50-60 درجه ي سانتيگراد قرار دهيد .    هموطن گرامي ، درصورت احساس مسموميت با گاز مونوكسيد كربن سريعاً وسيله گازسوز را خاموش نموده و پنجره ها را گشوده و در معرض هواي تازه قرار بگيرد .    بخاري مانند هر وسيله گازسوز ديگري به اكسيژن نياز دارد . بنابراين از مسدود كردن تمامي درزها و منافذ اكيداً خودداري كنيد .    نصب و استفاده از خاموش كننده هاي استاندارد در آشپزخانه از عوارض ناشي از آتش سوزي ها جلوگيري مي كند .    بهنيه مصرف كردن گاز ، بهينه مصرف كردن درآمد خانواده است .    هر وسيله گازسوز بايد داراي يك دودكش و مجهز به كلاهك استاندارد به شكل H باشد.    هموطن گرامي سرد بودن دودكش فلزي يا آبگرمكن نشانه وجود خطر و مسدود بودن مسير دودكش است.    به هيچ عنوان نبايد دودكش آبگرمكن و هود آشپزخانه از يك لوله يا كانال مشترك عبور داده شوند .    براي وصل كردن شيلنگ گاز به وسيله گازسوز و لوله كشي گاز حتماً بايد از بست هاي فلزي استفاده كنيد .    استفاده از لوله هاي آكاردئوني آلومينيومي به علت جفت نشدن با وسايل گازسوز و محل دودكش خطرناك است .    هر چراغ روشنايي گازي بايستي داراي يك شير قطع كننده مجزا باشد از اتصال آن به شيرهاي اجاق گاز ، بخاري و يا آبگرمكن جداً خودداري نماييد    درصورتيكه احساس كرديد سوخت بخاري ناقص بوده و يا باشعله آبي نمي سوزد به آن بي‌تفاوت نمانيد، ممكن است اين نقص ناشي از نرسيدن هواي كافي به بخاري باشد.     در هنگام قطع گاز از شبكه شهر و در مرحله نخست فوراً شير اصلي گاز را بسته و سپس شيرهاي مصرفي خانگي كليه واحدها درساختمان را ببنديد    از وارد آوردن ضربه بوسيله ديگ و ساير ظروف سنگين بر روي اجاق گاز جداً خودداري كنيد زيرا اين عمل باعث سست شدن اتصالات و نشت گاز مي شود.    هر وسيله گازسوز بايستي داراي دودكش مناسب و بدون اشكال جهت تخليه گازهاي حاصل از احتراق به فضاي آزاد باشد و هرگونه نقص و نارسايي و رعايت ننمودن استانداردها در اين مورد موجب حادثه خواهد گرديد    براي وصل كردن بخاري به لوله‌كشي گاز هرگز از شيلنگ‌هاي آب و یا لوله های غيراستاندارد استفاده نكنيد.    استفاده از اجاق پلوپز به عنوان وسيله گرمايشي ممنوع است * نصب بخاري ديواري در اتاق خواب مجاز نيست * نصب شومينه بدون ترموكوپل ممنوع است * نصب شومينه در اتاق خواب مجاز نيست     نشانه هاي اوليه گاز گرفتگي عبارتند از : خواب آلودگي ، ضعف ، گرفتگي بدن ، سردرد ، تهوع و درد قفسه سينه * گاز منو اكسيد كربن كاملاً بي رنگ و بي بو است . تنفس گاز منواكسيد كربن باعث گاز گرفتگي ، مسموميت و مرگ مي شود *   
دیدار رئیس مرکز مدیریت راهبردی افتا در گیلان با مدیرعامل شرکت گاز

روز شنبه 11 اسفند دکتر نوروززاده مرکز مدیریت راهبردی افتا در گیلان با حضور در شرکت گاز ضمن دیدار با مدیرعامل این شرکت، از تجهیزات و امکانات شرکت گاز بازدید کرد.

به گزارش روابط عمومی گاز گیلان - حسین اکبر مدیرعامل شرکت گاز استان گیلان در دیدار با دکتر نوروز زاده رئیس مرکز مدیریت راهبردی افتا در گیلان ضمن عرض خیر مقدم گزارشی از وضعیت گازرسانی در استان ارائه نمود.

وی اظهار داشت: هم اکنون تمامی شهرها  و 1964 روستا در استان از نعمت گاز طبیعی بهره مندند و متوسط درصد بهره مندی خانوارهای شهری و روستایی استان به 98 درصد رسیده است و بجهت این عملکرد شایسته شرکت در زمینه توسعه گازرسانی در استان، افتخار گازرسانی به مردم خوب شهرستان زابل به شرکت گاز گیلان واگذار شده است.

مدیرعامل شرکت گاز استان گیلان با بیان این موضوع که این شرکت در راستای سیاست شرکت ملی گاز ایران اقدامات کیفی متنوعی را در جهت مدیریت بهتر عملیات و ارائه خدمات شایسته به مشترکین انجام داده است، گفت: مانیتورینگ ایستگاه های گاز یکی از این اقدامات کیفی می باشد و هم اکنون تعداد 184واحد صنعتی، 91 CNG و 35 ایستگاه CGS از راه دور مانیتور می شود.

مهندس اکبر در پایان ضمن تشکر از حضور دکتر نوروززاده در شرکت گاز ابراز امیدواری کرد تا با تعامل و ارتباط بیشتر و مؤثرتر، اشتباهات و خطاهای امنیتی احتمالی به حداقل ممکن کاهش یابد.

سپس دکتر  نوروززاده رئیس مرکز مدیریت راهبردی افتا در گیلان ضمن قدردانی از کیفی سازی خدمات در شرکت گاز استان گیلان گفت: بحث انرژی همواره مورد طمع دشمنان بوده و هست و  امور IT به عنوان یک تسهیل گر می تواند در  جهت افزایش سطح کیفی و ایمنی فعالیت های شرکت نقش شایانی ایفا نماید.

وی اظهار داشت: با توجه به ماهیت کار شرکت گاز، ارائه خدمات مستمر به مشترکین بسیار مهم است فلذا ما در مرکز افتا در راستای افزایش امنیت و توسعه اطلاعات آماده همکاری با شرکت گاز هستیم.

دکتر نوروز زاده با ضروری برشمردن افزایش سطح چابکی ادارات و سازمان های دولتی بر لزوم تشکیل جلسات کمیته امنیت اطلاعات و ارجاع مصوبات آن جهت هماهنگی بهتر تاکید کرد و گفت: انجام کارها بر اساس ISO27000 موجب افزایش امنیت اطلاعات می شود.

همچنین در این دیدار در خصوص سایر اقدامات کیفی از قبیل ایجاد شبکه پرسرعت مخابراتی، پروژه کنتورخوانی آنلاین و مانیتورینگ ایستگاه های CNG ، CGS و مشترکین عمده توضیحاتی ارائه شد و در پایان از مرکز مکانیزه پیام و اتفاقات و دیسپچینگ گاز بازدید شد و توضیحات لازم درخصوص نحوه کار این مراکز ارائه شد.

۱۱اسفند ۱۳۹۷ 1601