هرگز براي آزمايش نشت گاز از شعله استفاده نكنيد . استفاده از كف مواد شوينده روش مناسب تشخيص نشت گاز است .    قبل از انجام هر گونه حفاري در محدوده مناطق گازرساني شده هماهنگي با شركت گاز ضروري است .    سرويس دوره اي تجهيزات گرمايشي شامل رسوب و دوده زدايي مخازن ، لوله ها و كوره موجب صرفه جويي قابل توجه در مصرف گاز طبيعي مي شود .    يكي از راههاي صرفه جويي اين است كه دماي آبگرمكن و شوفاژ را بين 50-60 درجه ي سانتيگراد قرار دهيد .    هموطن گرامي ، درصورت احساس مسموميت با گاز مونوكسيد كربن سريعاً وسيله گازسوز را خاموش نموده و پنجره ها را گشوده و در معرض هواي تازه قرار بگيرد .    بخاري مانند هر وسيله گازسوز ديگري به اكسيژن نياز دارد . بنابراين از مسدود كردن تمامي درزها و منافذ اكيداً خودداري كنيد .    نصب و استفاده از خاموش كننده هاي استاندارد در آشپزخانه از عوارض ناشي از آتش سوزي ها جلوگيري مي كند .    بهنيه مصرف كردن گاز ، بهينه مصرف كردن درآمد خانواده است .    هر وسيله گازسوز بايد داراي يك دودكش و مجهز به كلاهك استاندارد به شكل H باشد.    هموطن گرامي سرد بودن دودكش فلزي يا آبگرمكن نشانه وجود خطر و مسدود بودن مسير دودكش است.    به هيچ عنوان نبايد دودكش آبگرمكن و هود آشپزخانه از يك لوله يا كانال مشترك عبور داده شوند .    براي وصل كردن شيلنگ گاز به وسيله گازسوز و لوله كشي گاز حتماً بايد از بست هاي فلزي استفاده كنيد .    استفاده از لوله هاي آكاردئوني آلومينيومي به علت جفت نشدن با وسايل گازسوز و محل دودكش خطرناك است .    هر چراغ روشنايي گازي بايستي داراي يك شير قطع كننده مجزا باشد از اتصال آن به شيرهاي اجاق گاز ، بخاري و يا آبگرمكن جداً خودداري نماييد    درصورتيكه احساس كرديد سوخت بخاري ناقص بوده و يا باشعله آبي نمي سوزد به آن بي‌تفاوت نمانيد، ممكن است اين نقص ناشي از نرسيدن هواي كافي به بخاري باشد.     در هنگام قطع گاز از شبكه شهر و در مرحله نخست فوراً شير اصلي گاز را بسته و سپس شيرهاي مصرفي خانگي كليه واحدها درساختمان را ببنديد    از وارد آوردن ضربه بوسيله ديگ و ساير ظروف سنگين بر روي اجاق گاز جداً خودداري كنيد زيرا اين عمل باعث سست شدن اتصالات و نشت گاز مي شود.    هر وسيله گازسوز بايستي داراي دودكش مناسب و بدون اشكال جهت تخليه گازهاي حاصل از احتراق به فضاي آزاد باشد و هرگونه نقص و نارسايي و رعايت ننمودن استانداردها در اين مورد موجب حادثه خواهد گرديد    براي وصل كردن بخاري به لوله‌كشي گاز هرگز از شيلنگ‌هاي آب و یا لوله های غيراستاندارد استفاده نكنيد.    استفاده از اجاق پلوپز به عنوان وسيله گرمايشي ممنوع است * نصب بخاري ديواري در اتاق خواب مجاز نيست * نصب شومينه بدون ترموكوپل ممنوع است * نصب شومينه در اتاق خواب مجاز نيست     نشانه هاي اوليه گاز گرفتگي عبارتند از : خواب آلودگي ، ضعف ، گرفتگي بدن ، سردرد ، تهوع و درد قفسه سينه * گاز منو اكسيد كربن كاملاً بي رنگ و بي بو است . تنفس گاز منواكسيد كربن باعث گاز گرفتگي ، مسموميت و مرگ مي شود *   
مدیرعامل شرکت گاز استان گیلان: با فراهم آمدن بسترهای قانونی، امکان گازرسانی به منازل نسقی فراهم شده است

روز دوشنبه 14 آبان ماه حسین اکبر مدیرعامل شرکت گاز استان گیلان در نشست خبری با جمع کثیری از خبرنگاران و نمایندگان روزنامه ها و جراید کثیرالانتشار، خبرگزاری ها و پایگاه های خبری به سؤالات ایشان درخصوص مسائل مرتبط با گاز پاسخ داد.

به گزارش روابط عمومی گاز گیلان در این نشست خبری مدیرعامل شرکت گاز استان گیلان با بیان اقدامات گسترده این شرکت در زمینه گازرسانی به شهرها و روستاهای استان اظهار داشت: هم اکنون همه شهرهای استان (بجز شهر ماسوله بجهت دارا بودن بافت تاریخی) و 94.2 درصد خانوارهای روستایی استان از نعمت گاز بهره مند می باشند که در مقایسه با متوسط کشوری (97.1درصد بهره مندی شهری و 80.3 درصد بهره مندی روستایی) در وضعیت مناسبی قرار داریم.

وی در این خصوص اظهار داشت: درصد بهره مندی خانوارهای روستایی استان در ابتدای سال 92 در حدود 60 درصد بود که این میزان در طی کمتر از 5 سال و بویژه با اجرای پروژه های بند «ق» بیش از 30 درصد رشد یافته است و شرکت گاز استان گیلان با برنامه ریزی مناسب توانسته با کمترین هزینه این طرح را به اجرا در آورد.

مهندس اکبر با اعلام این موضوع که هم اکنون طرح گازرسانی به 62 روستای صعب العبور و کوهستانی در حال انجام می باشد گفت: خوشبختانه با ابلاغ وزیر محترم نفت، اجازه گازرسانی به روستاهای سردسیری که هزینه گازرسانی به هر خانوار آن تا 12 میلیون تومان برآورد می شود نیز داده شده است فلذا با تحقق این مهم امکان گازرسانی به روستاهای باقیمانده در استان فراهم می گردد.

مدیرعامل شرکت گاز استان گیلان ادامه داد: این شرکت هم اکنون دارای بیش از 20 هزار کیلومتر شبکه، بیش از 574 هزار انشعاب گاز و بیش از یک میلیون و 31 هزار مشترک گاز می باشد که این موفقیت را مدیون زحمات شبانه روزی مجموعه1400 نفری پرسنل خود می داند.

وی گفت: اولویت شرکت گاز در سالهای گذشته گسترش شبکه های گاز و گازرسانی به اقصی نقاط استان بود ولی هم اکنون با نزدیک شدن به پایان عملیات توسعه گاز، پروژه های کیفی در اولویت قرار گرفته است.

مهندس اکبر با بیان این مطلب اظهار داشت: پروژه های قرائت و چاپ همزمان صورتحساب، GIS، سفیران انرژی، بهینه سازی مصرف سوخت گرمکن های ایستگاه های تقلیل فشار گاز و مرکز پیام و اتفاقات متمرکز و نرم افزار موبایلی خدمات الکترونیک گاز گیلان از جمله اقدامات شرکت گاز در جهت کیفی سازی خدمات می باشد.

وی در همین راستا گفت: شرکت گاز استان گیلان تنها شرکتی است که دارای سیستم متمرکز امداد گاز استانی در کشور می باشد و مشترکین محترم گاز در صورت بروز هر گونه مشکل و تماس با شماره تلفن 194، به سامانه یکپارچه مرکز پیام شرکت گاز در مرکز استان متصل می شوند و کارشناسان مرکز پیام با بررسی وضعیت و با توجه به تجهیز اکیپ های امدادی به GPS، نزدیک ترین گروه امدادی جهت برطرف نمودن مشکل اعزام می شود.

مدیرعامل گاز گیلان با بیان اینکه این شرکت به طور معمول سالیانه بیش از 6 میلیارد مترمکعب گاز به بخش های مختلف مشترکین تحویل می نماید گفت: مصرف گاز در هفت ماه اول سال جاری در استان نسبت به مدت مشابه سال قبل در حدود 3.5 درصد کاهش یافته و این در حالی است که تحویل گاز به بخش نیروگاهی 5.4 درصد افزایش یافته است.

مهندس اکبر سهم بخش های خانگی، صنعتی، حمل و نقل، تجاری و کشاورزی را از مجموع مصرف گاز در گیلان به ترتیب  33، 7، 5، 3 و 3درصد عنوان نمود.

وی از برنامه گسترده شرکت گاز برای مواجهه با فصل سرما سخن گفت و اظهار امیدواری نمود تا با همراهی همه مردم و مسئولین شاهد وقوع هیچگونه مشکل گاز در سطح استان نباشیم.

مدیرعامل گاز گیلان با اشاره به وقوع دو سیل شهرستان تالش و سیل بزرگ استان در مهرماه امسال در گیلان گفت: سیل در 180 نقطه به تاسیسات و لوله های گاز آسیب وارد نمود و بیش از 2.5 میلیارد تومان خسارت به بار آورد ولی با مدیریت مناسب و تلاش شبانه روزی همکارانم در ادارات گاز شاهد وقوع هیچگونه انفجار و یا قطعی طولانی مدت نبودیم.

وی در خصوص وضعیت گازرسانی به خانه های نسقی گفت: خوشبختانه با تصویب مجلس محترم شورای اسلامی درمرداد ماه سال گذشته و ابلاغ آئین نامه اجرایی آن در تیر ماه امسال اجازه ارائه خدمت توسط شرکت های خدمات رسان به خانه های نسقی داده شده است.

مهندس اکبر ادامه داد: هم اکنون با فراهم آمدن بستر های قانونی، اینگونه متقاضیان می تواند با مراجعه به شهرداری اجازه دریافت حق اشتراک گاز را به دست آورد و در همین راستا شرکت گاز استان گیلان تمهیدات لازم را برای نصب علمک و کنتور این خانه ها فراهم نموده است.

مدیرعامل شرکت گاز استان گیلان در پایان اشاعه فرهنگ مصرف بهینه و ایمن گاز طبیعی را نه یک هزینه بلکه یک سرمایه گذاری دانست و ابراز امیدواری نمود تا با کمک یکایک اصحاب محترم رسانه بتوان این فرهنگ شایسته را در سطح استان نهادینه نمود.

۱۴آبان ۱۳۹۷ 2692